DIADA NACIONAL PER LA LLIBERTAT

Benvolgudes famílies,

Des de l’equip de caps i akel·les de l’agrupament Pere II i Santa Maria de Foix, us informem que aquest dissabte alterem d’urgència les activitats programades de totes les unitats. El cau es farà d’11.00h a 13.00h. A excepció de les unitats de RiNG i TRUC.

Aquestes accions responen a la convocatòria de la “DIADA NACIONAL PER LA LLIBERTAT” de Crida per la Democràcia. L’agrupament és una entitat apartidista, però rebutgem fermament l’entrada a presó dels membres del Govern legítim de Catalunya així com la dels presidents de l’ANC i Òmnium.

Davant d’aquests fets, valorant la situació de l’entitat, les unitats i les famílies envers aquest cap de setmana, hem decidit canviar la normalitat del cau per donar suport a aquelles persones que vulguin anar a la Manifestació, tant les famílies com els caps i akel·les.

Afegim també que des de que el ministre d’economia del Govern espanyol ha intervingut les comptes de la Generalitat, les subvencions destinades a projectes de joventut i acció cívica i comunitària, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), plataforma que agrupa 58 entitats juvenils i representa més de 200.000 joves han estat suspeses. Això ha posat contra les cordes a moltes entitats i associacions de caràcter social i juvenil. Entre aquestes, Minyons Escoltes i Guies, l’organització en la qual el nostre agrupament pertany.

El bloqueig de les subvencions que estem vivint posa en risc la continuïtat de projectes i l’estabilitat de 954 entitats i federacions juvenils. La suspensió d’aquestes subvencions, que afecta directament a 300.000 joves, compromet molts projectes amb  impacte social sobre milions de persones.

De moment, gràcies a l’envergadura de la nostra organització, el fet de no rebre aquesta gran quantitat de diners no afectarà la nostra activitat ni a les famílies, per ara. Aquest no és el cas de la majoria d’organitzacions afectades on si que està en joc la seva continuïtat.

Volem mostrar el nostre rebuig també envers aquesta falta de respecte envers l’associacionisme i les organitzacions juvenils i socials per part del Govern espanyol.

Cordialment,

Akel·les i Caps de l’AEiG Pere II i Sta Mª de Foix.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s